Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания за изпълнение

...
Министерството на електронното управление (МЕУ) организира за втори път кампания за изпълнение
Коментари Харесай

МЕУ си търси хакери, които да тестват сигурността в държавната администрация

Министерството на електронното управление (МЕУ) провежда за втори път кампания за осъществяване на проби за навлизане в сигурността (pentests) в държавната администрация. Това оповестиха от министерството.

В нея могат да се включат както физически, по този начин и юридически лица. Необходимо е искащите да имат потенциал да правят тестванията за навлизане в информационните и осведомителните системи.

Друго изискване е те да имат достъп до класифицирана информация, минимум до равнище „ Поверително “. В случай, че специалистите нямат подобен достъп, министерството ще спомага организационно за неговото придобиване.

В взаимозависимост от уменията и опита на всеки кандидат ще бъде предоставено осъществяването на съответен pentest (симулация на проникване).

Осигуряването на ефикасното и ефикасно осъществяване на тестванията ще се подсигурява посредством сключването на тристранен контракт сред МЕУ, тестваната организация и специалиста, извършващ pentest.

Целта на кампанията е да подобри киберсигурността в държавната администрация, като присъединяване в нея е непринудено и не се обвързва с заплащане. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР